22.08.2017

„LMC Caravan“ renkasi „Jungheinrich“ siūlomus logistikos sprendimus

• Automatizuotame mažų dalių sandėlyje telpa 9 600 vienetų 600 x 400 mm dydžio konteinerių • Du EKX516k krautuvai, naudojami sandėliuose su siaurais praėjimais tarp stelažų, skirti sandėliuojamoms prekėms tvarkyti ir užsakomoms prekėms paimti rankiniu būdu aptarnaujamame keturių praėjimų tarp stelažų sandėlyje • „Jungheinrich“ programinės įrangos sprendimai užtikrina sklandų medžiagų srautų valdymą

Sandėlis

Hamburgas (Sasenbergas), 2017 m. rugpjūčio 17 d. Vakarų Vokietijos mieste Sasenberge veikianti bendrovė „LMC Caravan“ užsakė bendrovės „Jungheinrich“ vidaus logistikos ekspertų paslaugas, pageidaudama, kad jie įdiegtų sandėlio ir medžiagų srautų technologiją naujame bendrovės logistikos padalinyje. Apie tai abi bendrovės ketvirtadienį viešai paskelbė bendru pranešimu. „LMC Caravan“, gaminanti priekabinius namelius ir kilnojamuosius namelius Europos rinkai, plečia logistikos sistemą savo gamybos vietoje Sasenbergo mieste, kad galėtų susidoroti su pastaruosius keletą metų vykstančiu bendrovės augimu. Bendrovės tikslas – optimizuoti medžiagų srautus visose bendrovės atliekamose logistikos operacijose. Naujoji sutartis apima automatizuoto mažų dalių sandėlio, kuriame tilptų 9 600 konteinerių, statybą, taip pat sandėlio su siaurais pravažiavimais tarp stelažų, kuriame tilptų 3 801 anga padėklams įstatyti, statybą. „Mus sužavėjo „Jungheinrich“ logistikos sprendimai, nes jie suteiks mums tvarų pagrindą, kuris užtikrins logistikos reikalavimus ateityje mūsų gamybos vykdymo vietoje Sasenberge. Tikiuosi bendradarbiavimo su „Jungheinrich“ ir sėkmingo šio projekto įgyvendinimo“, – pažymi Timo Tesch, „LMC Caravan“ logistikos vadovas. Automatizuotas mažų dalių sandėlis per konvejerio įrangą bus sujungtas su keturiomis darbo stotimis, kurios parengtos ne tik tvarkyti prekių sandėliavimą, bet ir priimti prekių užsakymus. Kiekviena darbo stotis yra sujungta su kita stotimi, kad jos abi galėtų naudoti tuos pačius transporto maršrutus. Tam, kad 12,5 metro aukščio pastato erdvė būtų maksimaliai išnaudota, automatizuotas mažų dalių sandėlis buvo suprojektuotas taip, kad jame būtų galima dvigubo gylio šoniniu principu sandėliuoti 600 x 400 mm dydžio konteinerius ir padėklus – tai leidžia pastatyti ypač siaurą pastatą. Automatizuoto mažų dalių sandėlio darbui valdyti bus naudojama „Jungheinrich“ sandėlio valdymo sistema (WMS), kurioje yra įdiegta integruota „Jungheinrich“ sandėlio kontrolės sistema (WCS). Siekiant optimizuoti prieigos laikus, WCS/WMS renkasi iš įvairių strategijų, maksimaliai padidinančių bendrą sistemos veikimą. Bendras 77 metrų ilgio ir 21 metro pločio sandėlio plotas – 1 630 m². Be automatizuoto mažų dalių sandėlio, pastate taip pat yra sandėlis su keturiais ilgais siaurais pravažiavimais tarp stelažų. Čia veikia du „Jungheinrich“ EKX 516k šakiniai krautuvai su teleskopinėmis šakėmis. Šie du siaurais pravažiavimais riedantys krautuvai yra valdomi indukciniu laidu, o „Jungheinrich“ sandėlio navigacinė sistema valdo iš dalies automatizuotą privažiavimą prie krovimo vietų. Planuojamos papildomos sandėliavimo sistemos faneros, vijų ir gembiniam sandėliui.

Įkurta 1953 m., įmonė „Jungheinrich AG“ laikoma viena geriausių pasaulio intralogistikos bendroviųRemdamasi koordinuotu sandėliavimo įrangos, logistikos sistemų bei paslaugų paketu,  „Jungheinrich“ savo klientams siūlo visapusiškus sprendimus vienoje vietoje. Vokietijoje – Hamburge – įsikūrusios „Jungheinrich“ grupės padaliniai išsibarstę po 36 pasaulio šalis per tiesioginių pardavimų įmones ir dar 70 šalių per įmones partneres. 2015 m. įmonėje „Jungheinrich“ dirbo daugiau nei 15 000 žmonių, o grynųjų pardavimų apyvarta siekė 3,1 mlrd. eurų. „Jungheinrich“ akcijos įtrauktos į MDAX.