11.10.2018

Automatizuotas sandėlis su naująja kontūrų kontrole

Automatizuotas sandėlis

Įmonė „Depro-Kautetzky GbR“ Venkbache, centrinėje Hesės žemėje, bendrovei Jungheinrich pateikė sudėtingą intralogistikos paketo užsakymą. Šios bendrovės specializacija yra logistikos paslaugos maisto pramonei. Užsakyme numatytas 12-os takų tarp sandėliavimo stelažų blokų įrengimas automatizuotame sandėlyje, kuriame turėtų būti net 10 128 sandėliavimo vietos, taip pat penkios Jungheinrich ETX 515a automatiškai valdomos mašinos (AGV). Krautuvai bus su teleskopinėmis kėlimo šakėmis, keliančiomis iki 12,8 m aukščio. Krautuvai bus maitinami per šynas, todėl galimas nepertraukiamas darbas. Ypatinga Jungheinrich sprendimo dalis yra visiškas konvejerinės technologijos nenaudojimas palečių perkėlimui į automatizuotą zoną. Paletės bus perkeliamos krautuvais po vieną. Kontūrinė palečių kontrolė bus vykdoma 36 perkėlimo gembių taškuose. Jutikliai virš perkėlimo taškų tikrins krovinių vienetus, kad jie neišsikištų nė į vieną pusę, ir jų tvarkymas vyktų sklandžiai. Kaip sako ponai Wolfgang Schratz ir Gert Kautetzky, „Depro-Kautetzky GbR“ vykdomieji direktoriai: „Jungheinrich kontūrinė kontrolė padės sutaupyti vietos, ji ypač naši ir lanksti. Darbo pertrūkiai visiškai išnyks. Sistemą mums rekomendavo „ESM Ertl Systemlogistik GmbH“ iš Mindeno, čia ji jau yra sėkmingai naudojama. Štai kodėl planuojame viską organizuoti iš esmės ir visą sandėlį suprojektavome pagal logistinį sprendimą”. Depro-Kautetzky pasitiki Jungheinrich Sandėlio kontrolės sistema (WCS) ir patiki jai krautuvų bei zonų privažiavimų valdymą. Tai išlaisvins nuo krovinių gabenimo siaurais sandėlio takais ir  perduos informaciją Sandėlio valdymo sistemai (WMS). Pirmasis konstrukcinių darbų etapas bus užbaigtas 2019 metų gegužę.

Bendrovė „Jungheinrich“, įkurta 1953 metais, yra tarp pirmaujančių pasaulyje vidaus logistikos bendrovių. Sukūrusi koordinuotą krovinių tvarkymo įrangos, logistikos sistemų ir paslaugų paketą, „Jungheinrich“ gali pasiūlyti savo klientams kompleksiškus sprendimus iš vieno tiekėjo. Hamburge įsikūrusi grupė turi atstovybių 39 pasaulio valstybėse, kuriose veikia mūsų tiesioginių pardavimų bendrovės, bei daugiau nei 80-yje kitų valstybių, kuriose veikiame per partnerių bendroves. „Jungheinrich“ turi daugiau nei 17 000 darbuotojų visame pasaulyje, o bendrosios konsoliduotos grynosios pajamos 2017 metais siekė 3,4 milijardo eurų. „Jungheinrich“ akcijos įtrauktos į MDAX biržos prekybos sąrašą.