10.12.2018

Išmanioji technologija Burgenlande

• Nauja gamykla su Jungheinrich automatikos technologija • Aukštasienis sandėlis ir automatinis smulkių krovinių sandėlis po vienu stogu • Optimalūs rezultatai su didelio našumo minikrautuvu

Mažoms dalims skirtas lentynų tvarkymo įrenginys STC 2B1A

T. S. Altotec GmbH, aliuminio langų ir durų sistemų gamintojas, pradėjo vystyti naują gamyklos Burgenlande, Austrijoje, projektą. Bendrovė šiam tikslui stato 17 000 kvadratinių metrų ploto gamyklą Pinkafeldo verslo parke, kurią ketina atidaryti 2019 metų lapkritį. Gamykloje bus įrengta naujausia Jungheinrich sukurta sandėliavimo ir automatikos technologija. Maždaug 60 metrų ilgio salėje įsikurs aukštasienis sandėlis, kuriame be kita ko bus 1000 padėklų vietų bei automatizuotas smulkių krovinių sandėlis (ASW) su 7 300 vietų konteineriams. Aukštasis sandėlis bus aprūpintas Jungheinrich padalinio MIAS pagamintais krovos kranais, pirmaisiais Jungheinrich sukurtais minikrautuvais STC 2B1A, skirtais automatizuotiems smulkių krovinių sandėliams. Maksimaliai greitėdamas minikrautuvas pasiekia didesnį kaip 6 metrų per sekundę darbinį greitį. Tai aukščiausias krovos kranų greičio rodiklis. Be to, minikrautuvas naudoja specialią energijos talpyklą, vadinamą „SuperCaps“, pritaikytą sandėlio darbo ypatybėms. Talpyklos saugo energiją išsiskyrusią stabdant ir grąžina ją į pavaros sistemą greitėjimo metu. Tokiu būdu Jungheinrich sumažina energijos sąnaudas krovos krano krovinio tvirtinimui net 25 % palyginti su konkurentų gaminiais. Sandėlio procesus valdo Jungheinrich Sandėlio valdymo Sistema (WMS). Ši sistema yra modulinė, todėl sandėlio valdymas gali būti pritaikytas specifiniams Altotec poreikiams ir lanksčiai keičiamas pagal ateities iššūkius. „Jungheinrich sukūrė įspūdingą intralogistikos paketą. Mums buvo labai svarbu turėti tokį partnerį kaip Jungheinrich, galintį pasiūlyti šios automatizuotos sistemos privalumus iš vieno šaltinio“, aiškina Wolfgangas Pötzelsbergeris, Altotec veiklos vadovas ir vykdomojo direktoriaus asistentas. Į pristatymo specifikaciją taip pat įtraukta konvejerio technologija, apimanti prekių priėmimą ir siunčiamų prekių stebėjimą bei užsakymų surinkimą.