25.02.2019

„Jungheinrich“: strateginė investicija į ličio jonų technologiją

Koncerno centrinė būstinė Hamburge Wandsbeke

Hamburgas / Glauchau: „Jungheinrich AG“ ir „Triathlon Holding GmbH“ kartu įkūrė „JT ENERGY Systems GmbH“ – ličio jonų akumuliatorių sistemų gamybos ir perdirbimo veiklai skirtą įmonę. Bendrovė įkurta Glauchau mieste (Saksonija). Įkūrimo projektą patvirtino atitinkamos konkurencijos priežiūros įstaigos. Bendroje įmonėje „Jungheinrich“ turi 70 proc., o  „Triathlon“ – 30 proc. akcijų. Įmonė ketina pradėti veiklą 2019 m. rugpjūčio mėn. „JT ENERGY Systems“ per keletą artimiausių metų numato įmonėje sukurti apie 100 naujų darbo vietų.

„Jungheinrich“ ir „Triathlon“ yra žinomos kaip pirmaujančios bendrovės, pritaikančios ličio jonų technologiją įvairiose pramonės srityse. Šios gilios žinios bus derinamos bendrovės „JT ENERGY Systems“ veikloje. Bendros „Jungheinrich“ ir „Triathlon“ įmonės tikslas – didinti gamybinius pajėgumus, patenkinti didėjančią ličio jonų akumuliatorių sistemų paklausą ir toliau plėtoti technologinį pirmavimą šioje srityje. „JT ENERGY“ tieks gaminius abiem bendrovėms.

,„Jungheinrich AG“ valdybos pirmininkas Hans-Georg Frey pažymi: „Mūsų klientams energijos vartojimo efektyvumas ir maksimalus mašinų panaudojimas yra pagrindiniai konkurencinio pranašumo dalykai. Mes prisidedame tiekdami platų mašinų asortimentą bei sprendimus, kuriuose atsiskleidžia ličio jonų technologijos nauda. Pastaraisiais metais vykęs proporcingai didėjantis pardavimų augimas rodo, kad vidaus logistikos sektorius neabejotinai renkasi ličio jonų technologiją. „Jungheinrich“ laiku reagavo į šiuos lūkesčius. Šiuo metu mes veikiame kaip vieno bendro sprendimo įmonė, siūlanti viską – nuo energijos kaupimo įtaisų ir akumuliatorių įkroviklių maitinimo šaltinių iki išsamių ekspertinių paslaugų energijos panaudojimo srityje. Tai daro mus šio sektoriaus inovacijų lyderiais. Šis bendradarbiavimas su „Triathlon“ suteiks mums galimybę toliau plėsti dar neatskleistą elektra varomų mašinų rinkos potencialą ir tobulinti šią ateities technologiją.“

„Triathlon Holding GmbH“ vykdomasis direktorius Martin Hartmann teigia: „Mes didžiuojamės žengdami šį žingsnį su tokia pripažinta bendrove kaip „Jungheinrich AG“. Tikime, kad bendra įmonė padės mums pasiekti didesnės masto ir imties ekonomijos, o tai labai padidins mūsų konkurencingumą. Žvelgiant į ateitį, šis žingsnis mūsų partneriams ir klientams suteiks dar didesnių šiuolaikiškiausios ličio jonų technologijos akumuliatorių sistemų panaudojimo galimybių.“