04.03.2019

Naujasis EKS 412s: didžiausias našumas visuose lygiuose

• Didžiausias surinkimo našumas didesniame nei 14 metrų aukštyje • Patogi nauja valdymo koncepcija ir geresnis matomumas • Pagalbinių sistemų užtikrinamas didesnis saugumas

Naujasis EKS 412s

Hamburgas. Parodoje „LogiMAT 2019“ „Jungheinrich“ pateiks sėkmingųjų EKS mašinų naujosios kartos vidutiniojo ir aukštojo lygių rinktuvus. Patobulinus daugybę rinktuvų funkcijų, jie pasiekia optimalų didelio tankio našumą mažų erdvių sandėliuose, taip pat tai greičiausi krautuvai, galintys pasiekti didžiausią krovimo aukštį didelio aukščio sandėliuose.

„Naujuosius EKS 412s pritaikėme didžiausiam našumui ir viskam, kas svarbu darbui sandėliuose: tai našumas, efektyvumas, ergonomika ir sauga, – sako už rinkodarą ir pardavimus atsakingas „Jungheinrich“ valdybos narys Christian Erlach. – Tai leidžia mums pasiūlyti klientams žymiai didesnį produktyvumą dirbant siaurų takų sandėliuose.“

Nauja didelio našumo strėlė

EKS krautuve yra įrengta naujoviška, savo klasėje unikali, išankstinio parengimo nereikalaujanti triguba teleskopinė strėlė, siekianti 14 metrų aukštį. Tokiu būdu EKS siūlo didžiausią tarp visų rinkoje esančių vertikaliųjų rinktuvų įmanomą pasiekiamą aukštį. EKS 412s kėlimo greitis yra 0,5 metro per sekundę, t. y. 25 proc. greičiau nei ankstesnių modelių, ir dabar tai yra greičiausias vertikalusis rinktuvas rinkoje.

Didžiausias našumas

Naujajame EKS 412s suderintas našumas ir energijos vartojimo efektyvumas. Pritaikiusi efektyviai energiją taupantį sinchroninį  reaktyvųjį variklį, „Jungheinrich“ perpus sumažino variklio energijos nuostolius ir padidino variklio efektyvumą. Be to, kuriant naująjį dizainą buvo labai sumažintas EKS svoris. Kartu sudėjus šie veiksniai lemia daugiau nei 10 proc. sutaupytos energijos. „Jungheinrich“ siūlo EKS 412s mašinas su dviem akumuliatorių variantais: tradiciniais rūgštiniais akumuliatoriais ir šiuolaikine ličio jonų technologija. Įmonė užtikrina, kad rūgštiniais akumuliatoriais varomi EKS galės dirbti dvi pamainas, tik vieną kartą keičiant akumuliatorių. Tai sutaupo laiko ir mažina veiklos sąnaudas. Naudojant ličio jonų technologiją užtikrinamas didelis našumas, tampa lengvesnė priežiūra, greitas įkrovimo laikas, o ypač – ilgas eksploatacijos laikas. „Jungheinrich“ savo klientams suteikia 100 proc. ličio jonų technologijos garantiją ir galimybę grįžti prie tradicinės technologijos.

Didžiausias komfortas

Kuriant EKS didelis dėmesys buvo skiriamas vairuotojo poreikiams. Naujosios teleskopinės strėlės judesiai sklandžiai ir tolygiai išvengia smūginių poveikių, suteikia galimybę dirbti patogiai ir našiai. Dėl optimizuotos valdymo koncepcijos visos funkcijos lengvai pasiekiamos. EKS 412s valdymas yra ypač patogus.

Visą aktualią informaciją galima vienu žvilgsniu aprėpti dideliame spalvotame operatoriaus ekrane. Naudotojui ypač patogus naujasis vairuotojo buvimą nurodantis mygtukas, įjungiamas vos pastebima jėga. Papildomi langai kabinos galinėje sienoje užtikrina žymiai geresnį visų krypčių matomumą.

Didesnis saugumas

Didėjantis sandėlio darbų dinamiškumas sukelia dar daugiau potencialių pavojų. Todėl kitas svarbiausias naujųjų EKS 412s kūrimo proceso aspektas buvo saugumas. Išmaniosios pagalbinės sistemos užtikrina didžiausią saugumą, derinamą su aukšto lygio važiavimo  dinamika ir našumu. Tai apima mobiliąją asmeninę apsaugą ir apsaugos nuo susidūrimų sistemą, kurios, panaudodamos kliūčių aptikimą lazerio spinduliais, užtikrina, kad EKS laikytųsi saugumui būtinų atstumų. Tai leidžia siaurame take naudoti keletą krautuvų.

warehouseNAVIGATION

„Jungheinrich“ sukurta warehouseNAVIGATION sistema leidžia papildomai padidinti našumą ir efektyvumą. Naudojant „Jungheinrich“ logistinės sąsajos programinę įrangą, krautuvą galima lengvai ir saugiai integruoti į klientams siūlomą IT sistemos projektą. Teritorijoje išdėstyti RFID atsakikliai padės nustatyti krautuvo padėtį take. Operatoriui tereikės pateikti važiavimo ir kėlimo komandas, o krautuvas automatiškai, pagal reikiamą įstrižainę, pasieks padėklo vietą.