01.03.2019

Didesnis operatoriaus, mašinos ir sandėlio saugumas

• Pagalbinės sistemos, padedančios išvengti nelaimingų atsitikimų • Išmanusis pavojingų zonų valdymas su zoneCONTROL • addedVIEW skaitmeninės kameros suteikia visų krypčių matomumą

zoneCONTROL
Išmanusis pavojingų zonų valdymas su zoneCONTROL

Hamburgas. Dėl didėjančio sandėlio darbų dinamiškumo ir sudėtingumo dar labiau išauga potencialių pavojų grėsmė. „Jungheinrich“ išsikėlė tikslą – mažinti nelaimingų atsitikimų skaičių vidaus logistikoje, o personalo ir sandėlio saugos dalykus nuolat laikyti prioritetu. Pagalbinės sistemos gali padėti iš anksto numatyti kritines situacijas ir sumažinti nelaimingų atsitikimų tikimybę. Pasiūliusi zoneCONTROL ir addedVIEW pagalbines sistemas, „Jungheinrich“ suteikia galimybę gerinti sandėlio saugą ir didinti sandėlio procesų valdymo veiksmingumą.

zoneCONTROL

Pagalbinę sistemą zoneCONTROL sudaro stacionarus radijo švyturys ir krautuve esantis mobilusis komponentas su ekranu ir operatoriaus moduliu. Sistema ne tik pateikia įspėjimus apie krautuvų ir žmonių susitelkimo vietas, ji taip pat gali reguliuoti eismo sankryžas taip, kad esant intensyviam eismui didžiausias greitis būtų sumažinamas iki mažiausio.

Tas pats radijo švyturys gali jungtis prie salės vartų kontrolės modulio, kad jie automatiškai atsidarytų, kai artėja leidimą tam turintis krautuvas, ir liktų uždari kitiems krautuvams. Atitinkamo krautuvo vairuotojas gauna pranešimą pagalbiniame krautuvo ekrane, o krautuvo greitis automatiškai sumažinamas iki mažiausio. Be to, eismo reguliavimo ar įspėjimo žibintai gali būti jungiami su radijo švyturiu ir teikti informaciją į aplinką. zoneCONTROL sistemą galima lanksčiai pritaikyti specifiniams sandėlio poreikiams, ją lengva patobulinti. Sistemą galima naudoti ir turimiems bet kokio gamintojo krautuvams. Visas zoneCONTROL funkcijas galima sujungti su esamais komponentais. Pirmą kartą tapo įmanoma lengvai prisitaikyti prie pokyčių sandėlyje ar prie sandėlio mašinų parko padidėjimo. zoneCONTROL sistemai nereikia centrinio valdymo įrenginio, nebūtina kurti atskiro serverio tinklo. Kiekvienas atskiras radijo švyturys gali būti konfigūruojamas lengvai ir individualiai. Tai suteikia galimybę tiksliai ir pagal vietos specifiką gerinti saugą pavojingose sandėlio takų sankryžose nemažinant našumo.

addedVIEW

addedVIEW – tai skaitmeninių vaizdo kamerų pateikiamo bendro visų krypčių vaizdo sistema. Kaip pagalbinė, ši sistema labiausiai pritaikyta būtent krautuvams su atsvara. Skaitmeninių kamerų technologija ypač praverčia, kai reikia dirbti sudėtingo apšvietimo sąlygomis, – ji dinamiškai prisitaiko prie ryškumo parametrų. Taip išvengiama pernelyg ryškių ar pernelyg blankių atvaizdų atkūrimo, pavyzdžiui, kai važiuojama per labai skirtingo intensyvumo apšvietimo zonas, sandėlio vidinių ir išorinių erdvių slenksčius, o vairuotojui pateikiamas ryškus bet kurios aplinkos vaizdas. Be to, naudojant  keturias atskiras skaitmenines kameras įmanoma perteikti vaizdą realiuoju laiku taip, kad vairuotojas galėtų aplinką matyti „iš paukščio skrydžio“. Konkrečiai krautuvo šakių priekis ir korpuso galas tiksliai atvaizduojami jungtiniame atvaizde. Dėl addedVIEW sistemos vairuotojas gali saugiai ir greitai vairuoti net ir siaurose vietose, didelio eismo susitelkimo situacijose, matydamas vaizdą visomis kryptimis.