+370 52322242 Techninės priežiūros tarnybos karštoji linija Nemokamas telefono numeris:
Užklausa
Naujienlaiškis
JT Energy Systems
10/04/2022

„JT Energy Systems“ atidarė 25 MW akumuliatorių saugyklą

2022.30.09., Freibergas, Vokietija. „JT Energy Systems“ Freibergo mieste, dalyvaujant Saksonijos ministrui pirmininkui Michael Kretschmer, atidarė 25 MW akumuliatorių saugyklą. Šis milžiniškas akumuliatorius yra didžiausias Saksonijoje ir vienas iš galingiausių tokios rūšies įrenginių Vokietijoje.

Akumuliatorių gamintojos „Triathlon“ ir „Jungheinrich AG“ bendroji įmonė „JT Energy Systems“ ateityje kaups naudojant atsinaujinančiuosius energijos šaltinius išgautą elektros energiją Freiberge esančioje akumuliatorių saugykloje. Perteklinio tiekimo tarpsniais elektros energija bus saugoma, o prireikus – vėliau grąžinta atgal į elektros energijos tinklą. „Mums reikia efektyvių atsinaujinančiosios energijos kaupimo būdų, ypač atsižvelgiant į dabartinį energijos stygių. Mūsų milžiniškas akumuliatorius yra idealus sprendimas. Ši energijos saugojimo sistema padeda stabilizuoti energijos kainas ir pagerinti energijos apyvartą“, – sakė „JT Energy Systems“ generalinė direktorė Reinhild Kühne.

Energijos saugojimo sistemą sudaro daugiau nei 10 000 akumuliatorių modulių. Didelė jų dalis yra iš panaudotų ličio jonų akumuliatorių, kurie pakartotinai eksploatuojami po pirminio naudojimo, daugiausia elektriniuose šakiniuose krautuvuose, taip pat ir automobilių sektoriuje. „Ličio jonų akumuliatoriai paprastai gali būti naudojami ilgiau nei elektra varomos transporto priemonės, kuriose jie sumontuoti. Stacionarios energijos laikymo sistemos, tokios kaip ši, esanti Freiberge, yra logiški sprendimai norint ir toliau protingai naudoti akumuliatorius ilgą laiką“, – sako R. Kühne.

Tolesnis ličio jonų akumuliatorių panaudojimas po jų eksploatacijos elektrinėse transporto priemonėse, įprastai – daug metų, yra ypač efektyvus, tvarus ir išteklius tausojantis įnašas į energijos perdavimą. „JT Energy Systems“ analizuoja panaudotų energijos modulių būklę, naudodami dirbtinį intelektą juos klasifikuoja ir, jei reikia, atnaujina. Laikantis žiedinės ekonomikos idėjos, tai užtikrina didžiausią naudingą eksploatacijos laiką ir padeda tausoti akumuliatoriaus naudojamus išteklius bei žaliavas. R. Kühne teigia, kad „dėl per pastaruosius keletą metų sparčiai augančios elektrinių transporto priemonių su ličio jonų akumuliatoriais dalies „JT Energy Systems“ numato, jog ateityje daugės akumuliatorių, kurie bus prikelti naujam gyvenimui stacionariose saugyklose.“

Bendrovę „JT Energy Systems“ 2019 m. bendrai įkūrė Hamburge įsikūrusi vidaus logistikos įmonė „Jungheinrich“ ir akumuliatorių gamintoja „Triathlon“. Bendroji įmonė gamina energijos sistemas pramonėje naudojamoms elektrinėms transporto priemonėms. Freiberge, Saksonijoje, įsikūrusi įmonė skirta patenkinti sparčiai augantį novatoriškų ir tvarių energijos bei akumuliatorių sistemų poreikį. Įmonė turi konkrečios patirties naudotų ličio jonų akumuliatorių remonto ir atnaujinimo srityse. Klasifikuodama ir vertindama likusį akumuliatorių eksploatacijos laiką įmonė pasitelkia dirbtinio intelekto akumuliatorių stebėsenos ekspertės, Drezdene įsikūrusios „NOVUM engineering GmbH“ žinias.

Freiberge veikiančios akumuliatorių saugyklos projektą sukūrė ir ją pastatė vietos partnerių įmonė „TRICERA Energy GmbH“. Įmonė specializuojasi stacionarių saugyklų technologijos ir pramoninių saugyklų sprendimų srityse. „JT Energy Systems“ ir jos akcininkės „Jungheinrich“ bei „Triathlon“ žengia svarbų žingsnį nuosekliai įgyvendindamos savo tvarumo strategiją investuojant į šią ateities technologiją.

Ar turite klausimų?