+370 52322242 Techninės priežiūros tarnybos karštoji linija Nemokamas telefono numeris:
Užklausa
Naujienlaiškis
Kontrolinis sąrašas
Šie patarimai Jums padės išsirinkti

Jūsų naudoto krautuvo pirkimo kontrolinis sąrašas

Ką tik nuplautas ir nublizgintas naudotas krautuvas blizga visu gražumu, kaina teisinga - tai iš tiesų puikus pirkinys už gerą kainą. Ar tikrai? Įsigyjant naudotą šakinį krautuvą kruopšti patikra daug svarbesnė nei perkant naują transporto priemonę.


Kas žino, kiek kilometrų jis jau nuvažiavo, kaip stipriai nusidėvėjo ir kokie gedimai slypi po kėbulu? 

Jums padės mūsų paruoštas naudoto krautuvo pirkimo kontrolinis sąrašas. Remdamiesi naujais kriterijais galite nuodugniai patikrinti transporto priemonę.

Content Kontrolinis sąrašas 1 Specialisto vykdomas transporto priemonės techninis patikrinimas

Pirmiausia turite užduoti sau svarbų klausimą: Ar krautuvas iš tikrųjų Jums yra tinkamas? Ar jis iš viso atitinka vietos sąlygas? Nepamirškite pravažiavimo aukščių ir darbinių koridorių pločių! Patarimas: Tegul tai patikrina specialistas!


Content Kontrolinis sąrašas 2 Ar detalės pakeistos?

Tada patikrinkite gaminio lentelę ir liekamosios keliamosios galios diagramą. Ar jos tinkamai pritvirtintos? Ar jos tikrai priklauso esamam stiebui ir priedams? Dalys arba visas stiebas gali būti pakeisti.


Content Kontrolinis sąrašas 3 Naudojimo instrukcija ir techninės priežiūros pranešimai

Taip pat turite gauti naudojimo instrukciją. Joje tinkama kalba turi būti pateikti visi lipdukai ir įspėjamieji nurodymai. Ar yra galiojanti ir jokių trūkumų nenurodanti FEM tikrinimo ataskaita, patvirtinanti, kad krautuvas buvo patikrintas remiantis nelaimingų atsitikimų prevencijos reikalavimais?


Content Kontrolinis sąrašas 4 Variklio patikra

Viena yra patikrinti šakinį krautuvą, kita - jį išbandyti. Patikrinkite, kaip krautuvas veikia! Transporto priemonės su vidaus degimo varikliu patikrą pradėkite nuo šaltojo užvedimo: Ar išmetama daugiau dūmų?


Content Kontrolinis sąrašas 5 Stiebo patikra

Speciali patikra būtina ir stiebui: Patikrinkite, ar tarp stiebo profilių ir šakių laikiklių nėra tarpo! Ar apkrovos veikiamas stiebas ir šakės palinksta?


Content Kontrolinis sąrašas 6 Šakių patikra

Toliau rekomenduojame atidžiai apžiūrėti šakes ir jų laikiklius, ar nėra ant jų įtrūkimų. Turi būti visi fiksatoriai ir jie turi sklandžiai veikti. Šakių lenkimo vietoje išmatuokite storį!


Content Kontrolinis sąrašas 7 Vairavimo mechanizmas

Patikrinkite vairavimo mechanizmą! Ar krautuvas juda stabiliai?


Content Kontrolinis sąrašas 8 Stabdžiai

Taip pat ir stabdžiai turi būti nepažeisti ir vienodai veikti abiejose pusėse. Ar veikia stovėjimo stabdys?


Content Kontrolinis sąrašas 9 Apšvietimas

Dabar patikrinkite apšvietimą. Ar veikia visos lempos ir žibintai? Kabeliai ir jungtys turi būti techniškai tvarkingos būklės, apšvietimo korpusai sausi.


Content Kontrolinis sąrašas 10 Akumuliatorius

Kita patikra, jeigu įsigyjamas elektrinis krautuvas: akumuliatoriaus būklė. Žali ir balti kristalai ant polių indikuoja sulfatizaciją, o į išorę išsigaubę elementai žymi didelį nusidėvėjimą. Dėl abiejų priežasčių akumuliatorius gali sugesti.


Content Kontrolinis sąrašas 11 Padangos

Padangų nusidėvėjimas visuomet yra svarbus. Patikrinkite padangas! Ar jos pažeistos? Ar yra įpjovimų arba įtrūkimų? Ar dar galima aiškiai atpažinti nusidėvėjimo žymę (padangų nusidėvėjimo rodmenį)?


Content Kontrolinis sąrašas 12 Kėbulas

Dabar kėbulo eilė. Ar matosi rūdžių pažeistų vietų? Randate įlenkimų ar deformacijų? Nepamirškite: garantija. Sužinokite, kokią garantiją Jums siūlo pardavėjas, ir paklauskite: Kaip ilgai ir kokiems požymiams/kokioms dalims/kokiai įrangai ji galioja?


Content Kontrolinis sąrašas 13 Išbandymas naudojimo vietoje

Krautuvo išbandymas pardavėjo teritorijoje neprilyginamas išbandymui jo naudojimo vietoje. Optimalu, jei pardavėjas leidžia transporto priemonę išbandyti Jūsų teritorijoje. Taip geriausiai patikrinama krautuvo būklė.

Ar turite klausimų?